Det är lätt att trivas i Majorna. Här finns småstadscharmen, närheten till vattnet vid Röda Sten och folklivet runt Mariaplan. Nu bygger vi ett kvarter med 127 moderna bostadsrätter i perfekt läge granne med Fixfabriken med utsikt över Älvsborgsbron.

De första lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning i slutet av 2023, men passa på att göra en intresseanmälan redan nu så har du förtur när försäljningen startar.


Anmäl intresse och få förtur

Gör en intresseanmälan här, så får du del av nyheter och information kring ditt framtida drömboende i Majorna. En intresseanmälan är inte bindande, men det kommer att ge dig förtur i den kommande köpprocessen, något som kan betyda mycket.

En stadsdel med fantastiska möjligheter

Området runt Fixfabriken håller på att utvecklas till något alldeles extra. Tillsammans med flera andra aktörer skapar vi nu en trivsam kvartersstad, där du har nära till service som skolor, butiker, vårdcentral osv. Dessutom har du Majornas hela utbud av caféer, restauranger och pubar runt hörnet. Välkommen.

Bostadsfakta

Bostäderna

Brf Takgöken kommer att bestå av 127 lägenheter i varierande storlek från 1:or till 5:or. Det kommer att bli både klassiska lägenheter med balkong, men också några spännande radhus med fina uteplatser. Mer information kommer löpande.

Tidplan

Just nu pågår markarbeten och själva bygget kommer att starta i början av 2022 och inflyttningen för de första lägenheterna är planerad till slutet av 2023.

Visning

Säljstarten planeras till våren 2021. Information kommer att skickas löpande till alla som anmält intresse.

Om husen

Husen är ritade av Krook & Tjäder och kommer att bestå av klassiskt rött fasadtegel. Det kommer att bli ett varierat kvarter med olika takhöjder och omsorgsfulla detaljer. Mellan husen blir det en mysig, inbäddad innergård med möjligheter till aktiviteter.

Vi planerar även en stor gemensamhetslokal i kvarteret där grannarna kan träffas och umgås.

Kul att vara tillbaka!

Fixfabriken i Majorna är verkligen hemmaplan för alla oss på F O Peterson. Faktum är att det var vi som ritade och byggde hela Fixfabriken för snart 70 år sedan!

Genom åren har Fixfabriken producerat en rad spännande produkter. Flera fick världspatent. Ett exempel är den lilla körriktningsvisaren ”Takgöken” som togs fram åt Volvo. En föregångare till dagens blinkers. Det är därifrån vi hämtat namnet till den bostadsrättsförening som vi nu ska bygga, granne med det gamla fabriksområdet.

Ska vi gå till Röda Sten eller Mariaplan?

Bättre läge går knappast att hitta. Vårt kvarter ligger perfekt i charmiga Majorna med promenadavstånd till såväl vattnet som till stadsdelens alla pärlor. Med spårvagnshållplatsen precis runt hörnet, når du både centrum och Saltholmen på bara några minuter.

Kontakt

Torbjörn Eriksson

Mäklare
Tel: 031-383 90 05